Kérdések önmagadhoz

Miért csak egyszer egy évben?

2019. január 14. 07:14 - B.Molnár Judit

ejfel_elott.jpg

Miért csak egyszer egy évben gondolod/kívánod a boldog új évet? Miért csak kapmpányszerűen kívánunk jót másoknak és magunknak?  Az év fordulóján az évszám végén leváltja az egyik számot egy soron következő. Ennek a számcserének valami mágikus erőt tulajdonítunk. Abban bízunk, hogy ezzel az új évszámmal valami változás jön az életünkben. Éjfél után új időszámítás kezdődik. Megsokszorozódik az energiánk, mindenre lesz időnk, az idegrendszerünk kisimul, eltűnnek a télvégi ünnepkör alatt felszedett plusz kilók, álom munkahelyet találunk, meggazdagszunk és kapcsolataink is tökéletesek lesznek. Hinni akarjuk, hogy sikerül belőle legalább néhány momentum. Kívánjuk hát másoknak is, magunknak is a boldogat.

Az új év kb. 365 napból áll, akárcsak a régi. Azt kívánjuk, hogy ez az előttünk álló 365 nap boldog legyen. A himnusz után elmondjuk még néhányszor, aztán kipihenjük a szilveszteri bulit és minden megy tovább a maga megszokott rendje szerint. Ismét munkába járunk, a kollégák ugyanazok és ugyanolyanok, a főnök sem dobott meg fizetésemeléssel. És az előttünk álló naptári évből sincs már hátra 365 nap. Senkinek sem kívánunk már boldog új évet. Magunknak sem.

Én optimista vagyok. Úgy gondolom, azt hiszem, hogy nem csak 365 nap van előttem. Minden reggel, amikor felkelek, sokszor 365 napban bízom. Minden reggel boldog új évet, éveket kezdek és kívánok magamnak.

Minden reggel elindíthatod azt az újat, amiről azt hiszed, hogy csak szilveszter mágikus éjszakáján indíthatod útjára. Minden órában dönthetsz úgy, hogy most új időszámítás kezdődhet az életedben. Minden pillanat alkalmas a döntésre, hogy másként fogod építeni a jövődet. Igaz, ehhez új cselekvések is kellenek, hiszen, ha mindent ugyanúgy csinálsz, nem várhatsz más eredményt.

Miért csak egyszer egy évben kívánunk másoknak, magunknak boldog jövőt? Miért ne tehetnéd minden nap?

Boldog új évet! Boldog hónapot! Boldog hetet! Boldog napot! Boldog órát! Bármelyiket, bármikor kívánhatod! Magadnak és másoknak egyaránt. 

Kezdődjön hát ma egy boldog új év! Meg holnap....és minden nap.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkerdezo.blog.hu/api/trackback/id/tr9814533072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása